Start Newsroom > Aktualności > PRZETARG NR 614 SPRZĘT KOMPUTEROWY (DRUKARKI, KSERA, KOMPUTERY, NISZCZARKI, TAŚMY MAGNETYCZNE, ROUTERY, ZASILACZE UPS)

2018-07-05

Składników majątku Spółki zgodnie z załącznikami do ogłoszenia:

- nr 1 drukarki, ksera

- nr 2 komputery,

- nr 3 niszczarki,

- nr 4 taśmy magnetyczne,

- nr 5 routery,

- nr 6 zasilacze UPS,

Sprzedaż Składników majątku odbywać się będzie w biurowcu Spółki w Krakowie przy ul. Łukasiewicza 3 od dnia: 09.07.2018 r. do dnia odwołania lub wyczerpania zapasów w dni powszednie w godz. 8.00 – 14.00

Sposób sprzedaży Składników majątku:

Do przetargu zastosowanie znajdują postanowienia Regulaminu dotyczące przetargu uproszczonego. Składniki majątku zostają wystawione do sprzedaży od dnia i w miejscu wskazanym powyżej do wyczerpania zapasów lub odwołania przetargu. W tych dniach zainteresowani mogą nabywać Składniki majątku po cenach wskazanych w załącznikach. Spółka nie prowadzi naboru pisemnych ofert oraz nie rezerwuje Składników majątku dla oferentów. W przypadku kilku oferentów zainteresowanych danym Składnikiem majątku Spółka nie prowadzi dodatkowych postępowań, w tym licytacji mających na celu wyłonienie nabywcy. Nabywcą zostaje ten oferent, który pierwszy wyrazi wolę nabycia danego Składnika majątku i ureguluje cenę w kasie (w przypadku podmiotów nieprowadzących działalności gospodarczej) lub ureguluje cenę przelewem na rachunek bankowy Spółki lub w kasie (w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą).

Płatność:

- podmioty nieprowadzące działalności gospodarczej:

Płatność w chwili zakupu. Kasa będzie znajdowała się w miejscu sprzedaży. Płatność odbywa się wyłącznie gotówką.

- podmioty prowadzące działalność gospodarczą:

W miejscu zakupu zostanie sporządzony dokument określający przedmiot zakupu i cenę. Oferent otrzyma informację z numerem rachunku bankowego Spółki i jest zobowiązany wpłacić cenę w terminie 3 dni. Faktura VAT będzie wystawiona po wpłacie ceny. W przypadku braku wpłaty w w/w terminie Składniki majątku będą ponownie dostępne do nabycia dla innych oferentów. Spółka zastrzega sobie prawo do wykluczenia z kolejnych przetargów tych oferentów, którzy nie wpłacili zaoferowanej ceny. Spółka dopuszcza również wpłaty gotówką w kasie w granicach kwot dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. Sposób uzyskania faktury zostanie wskazany przy zakupie.

Odbiór:

Składnik majątku może zostać odebrany wyłącznie po zapłacie całości ceny. Nabywca jest zobowiązany zapewnić odbiór Składników majątku w tym transport i załadunek.

W załącznikach podano ceny netto i brutto. Sprzedaż dokonywana będzie po cenach brutto uwzględniających podatek VAT 23%.

Komputery PC i laptopy będą sprzedawane z przeformatowanymi dyskami, bez zainstalowanego systemu operacyjnego.  Odpowiedni dysk instalacyjny będzie dołączony osobno.

Drukarki będą sprzedawane bez możliwości sprawdzenia ich sprawności z powodu braku materiałów eksploatacyjnych.

Informacje telefoniczne będą udzielane w godz. 8.00-15.00 w dni powszednie pod nr tel. 12 29 91 293.