Start Newsroom > Aktualności > PRZETARG NR 935 GRZEJNIKI DO FORM I KABLE POMIAROWE

PRZETARG NR 935 GRZEJNIKI DO FORM I KABLE POMIAROWE

2019-07-04

Składników majątku Spółki zgodnie z załącznikiem nr 1 do ogłoszenia:

- grzejniki do form i kable pomiarowe, zgodnie z załącznikiem nr 1.

Bliższe informacje co do stanu składników majątku można uzyskać pod numerem telefonu 12 2991 146 lub 663 790 145 lub 695 291 289.

Sprzedaż Składników majątku odbywać się będzie w biurowcu Spółki w Krakowie przy ul. Bagrowej 3 od dnia: 09.07.2019 r. do dnia 18.07.2019 r., odwołania lub wyczerpania zapasów w dni powszednie w godz. 8.00 – 14.00.

Spółka nie przewiduje kolejnych przecen składników majątku.

Sposób sprzedaży Składników majątku:

Do przetargu zastosowanie znajdują postanowienia Regulaminu dotyczące przetargu uproszczonego. Składniki majątku zostają wystawione do sprzedaży od dnia i w miejscu wskazanym powyżej do wyczerpania zapasów lub odwołania przetargu. W tych dniach zainteresowani mogą nabywać Składniki majątku po cenach wskazanych w załącznikach. Spółka nie prowadzi naboru pisemnych ofert oraz nie rezerwuje Składników majątku dla oferentów. W przypadku kilku oferentów zainteresowanych danym Składnikiem majątku Spółka nie prowadzi dodatkowych postępowań, w tym licytacji mających na celu wyłonienie nabywcy. Nabywcą zostaje ten oferent, który pierwszy wyrazi wolę nabycia danego Składnika majątku i ureguluje cenę w kasie (w przypadku podmiotów nieprowadzących działalności gospodarczej) lub ureguluje cenę przelewem na rachunek bankowy Spółki lub w kasie (w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą).

Płatność:

- podmioty nieprowadzące działalności gospodarczej:

Płatność w chwili zakupu. Kasa będzie znajdowała się w miejscu sprzedaży. Płatność odbywa się wyłącznie gotówką.

- podmioty prowadzące działalność gospodarczą:

W miejscu zakupu zostanie sporządzony dokument określający przedmiot zakupu i cenę. Oferent otrzyma informację z numerem rachunku bankowego Spółki i jest zobowiązany wpłacić cenę w terminie 3 dni. Faktura VAT będzie wystawiona po wpłacie ceny. W przypadku braku wpłaty w w/w terminie Składniki majątku będą ponownie dostępne do nabycia dla innych oferentów. Spółka zastrzega sobie prawo do wykluczenia z kolejnych przetargów tych oferentów, którzy nie wpłacili zaoferowanej ceny. Spółka dopuszcza również wpłaty gotówką w kasie w granicach kwot dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. Sposób uzyskania faktury zostanie wskazany przy zakupie.

Odbiór:

Składnik majątku może zostać odebrany wyłącznie po zapłacie całości ceny. Nabywca jest zobowiązany zapewnić odbiór Składników majątku w tym transport i załadunek.

Podane w załączniku ceny są cenami netto – nie uwzględniającą podatku VAT 23%. Przy sprzedaży zostanie doliczony podatek VAT 23%.

Oferowane składniki majątku są w części używane, a ich stan podlega ocenie Oferenta przed zakupem.

PRZETARG NR 935 GRZEJNIKI DO FORM I KABLE POMIAROWE